Get in touch

Kako je biti Embedded Software ili Hardware Student u Byte Labu

Careers

5 mins read

Byte Lab Students Experience

Mnoge studente, prije nego se prijave na studentski posao, zanima kakva su iskustva kolega koji su tamo radili ili još uvijek rade uz studentski ugovor. Ako te zanima iskustvo studenata u Byte Labu, keep reading!  

 

Kako bi dobili što bolji uvid u iskustvo naših studenata (a i potaknuli druge da nam se pridruže 😊) postavili smo im nekoliko pitanja. Naši Renato, Marko, Mihael, Matej i (još jedan 😀) Marko pomogli su nam prikazati što je to što im se najviše sviđa u Byte Labu ali i koji su najveći izazovi s kojima su se susreli tijekom ovog studentskog posla. Pa krenimo! 

Što te motiviralo da dođeš raditi studentski posao u Byte Lab?” 

 

Renato: Byte Lab se bavi onime što me zanima, a to je programiranje smart gadgeta. Također, frend mi je preporučio Byte Lab zbog dobre radne atmosfere i detaljnog onboardinga. 

Marko Č.: Najviše su me privukli zanimljivi projekti. Većina drugih firmi se fokusira samo na hardware ili software, a u Byte Labu postoji mogućnost učenja o hardwareu i softwareu na jednom mjestu. Na nekim osobnim projektima sam radio uglavnom na hardwareu a ovdje sam dobio mogućnost naučiti više i o softwareu.  

Mihael: Za Byte Lab sam čuo na studentskom eventu – oduvijek me privlačio embedded pa sam se htio okušati i u tom području dok studiram i imam priliku. 

Matej: Htio sam dobiti iskustvo u embedded programiranju koje me zanima, a Byte Lab se bavi točno time. Vidio sam da radite na zanimljivim projektima što me dodatno potaknulo. 

Marko M.: Najviše me motiviralo iskustvo koje mogu steći kod vas. Byte Lab je savršene  “veličine” za nas studente, nije korporacija a opet nije niti startup.  

Na svakom poslu, pa tako i studentskom, se susrećemo s raznim izazovima. Zanimalo nas je – Koji su to izazovi koje doživljavaju Byte Lab studenti? Većina odgovora odnosila se na učenje standarda i procedura u Byte Lab programiranju kao i snalaženje s tehnologijama koje do sad nisu koristili. Ali ističu, to nije bio veliki problem s obzirom na detaljan onboarding koji te vodi kroz cijeli proces rada. 

Također, htjeli smo saznati prve asocijacije na njihovo dosadašnje iskustvo tako da nam ga opišu s 3 riječi.

 

Renato: Zabavno, zanimljivo, izazovno. 

Marko Č.: Poučno, izazovno, zanimljivo. 

Mihael:  Društveno, zanimljivo, zeleno. 

Matej: Dost dobra ekipa 😀  

Marko M.: Dinamično, opušteno, prosvjetljujuće.  

 

3 od 5 odgovora sadrže riječ “zanimljivo”. Interesting. 😊  

Što ti se do sada najviše sviđa u Byte Labu?” 

 

Renato: Super ekipa, zanimljivi projekti na kojima se radi i finalni prozvodi. 

Marko Č.: Dobra atmosfera i komunikacija unutar tima, rad s najnovijim tehnologijama, pomoć iskusnijih kolega. 

Mihael:  Kuhinja. 😀 Zabavna i humorištična ekipa. Dečki su prostupačni i uvijek spremni pomoći. Puno pomaže dobar onboarding time što nisi odmah po dolasku bačen u vatru nego imaš vremena prilagoditi se načinu rada. 

Matej:  Opuštena radna atmosfera i dobra kava. 😊 Firma u kojoj je idealno za zaposliti se – nije korporacija a nije niti startup.  

Marko M.: Dobra i opuštena atmosfera, nemaš osjećaj da je stroga hijerarhija u firmi. 

Dečke smo također pitali i bi li Byte Lab preporučili svojim kolegama i prijateljima koji traže studentski posao. Bez puno razmišljanja, svi su rekli da svakako bi. “Pored svega naučenog na faksu, može se naučiti još puno toga, posebice u embeddedu” – kaže Marko M. 

“Po čemu misliš da je Byte Lab drugačiji?” 

 

Renato: Prednost se daje znanju i istaživanju umjesto da se samo odrade zadaci koji se dobiju. Također produktivan pristup radu bez puno stresa. 

Marko Č.: Ovdje si uvijek u korak s najnovijim tehnologijama. Na jednom mjestu možeš naučiti puno i o hardwareu i o softwareu što druge firme uglavnom ne nude. 

Mihael: U Byte Labu  imaš priliku raditi i s hardwareom u odnosu na neke druge firme koje rade samo software programiranje.  

Matej: Specijaliziranost za embedded za razliku od drugih firmi kojima je embedded side show.  

Marko M.: Vertikalna integracija hardwarea, softwarea i prozvodnje. Kao software programer nisi u nekom svom “savršenom software svijetu”, nego odmah dobiješ feedback i od proizvodnje i hardware dijela za svoj rad.

I za kraj, jedno klasično pitanje koje možda pomogne nekima od studenata u odluci:  

 

“Što bi poručio studentima koji se dvoume oko obavljanja prakse u Byte Labu?” 

 

Renato: Uz super atmosferu u Byte Labu definitivno naučiš voljeti  ono što radiš. 😊  

Marko Č.: Ako želite puno naučiti, prijavite se. Nemate što izgubiti. Nakon iskustva dobivenog ovdje kompetentniji ste na tržištu rada. 

Mihael: Svakako da se prijave i probaju nešto novo dok studiraju i imaju priliku.  

Matej: Znanje koje dobije ovdje se jako cijeni i bolje prenosi dalje. 

Marko M.: “Nemate što izgubiti osim vlastitih okova.😊 “ 

Prije svega, dečki su nam dali odlične informacije o tome kako je raditi studentski posao u Byte Labu, a nadamo se i potaknuli kolege da se prijave i okušaju u embeddedu. Uvijek se veselimo novim prijavama i upoznavanju mladih kolega. 😊